Šariš Park ožije folklórom a ľudovými tradíciami

04.08.2009 Prešov

Prešov 4. augusta (TASR) – Areál Šariš Parku neďaleko Prešova ožije 8. a 9. augusta folklórom, ľudovými tradíciami a remeslami.
V rámci premiérového ročníka podujatia Na Šarišu vešelo sa v tamojšom amfiteátri predstavia folklórne súbory Šarišan, Sabinovčan, DSF Sabiník, Kapušančan, Verbung, Šarišski gavalire, ale i Peter Ondria s piesňami legendárneho Louisa Armstronga.
\"Pre návštevníkov sme pripravili ukážky tradičných slovenských remesiel. Prácu i výrobky tu budú prezentovať rezbári, hrnčiari i kováči. Záujemcovia si budú môcť skúsiť, koľko námahy je potrebné vynaložiť, aby vznikla napríklad taká podkova, \" uviedla marketingová riaditeľka Šariš Parku Katarína Mikuláková.
Svoju zručnosť tu budú prezentovať aj členovia Občianskeho združenia Barlička z Prešova, ktoré sa venuje integrácii telesne postihnutých detí a mládeže do spoločnosti, poskytovaniu sociálnych služieb a poradenstva.
Okrem toho si môžu návštevníci podujatia vyskúšať jazdu na koni, prípadne sa previesť na koči. Nebudú chýbať ani ochutnávky tradičných slovenských jedál a odvážlivci si zmerajú sily v súťaži pití piva.
V rámci víkendového podujatia bude v interiéri inštalovaná predajná výstava obrazov prešovského výtvarníka Juraja G. Mandela. Zároveň sa bude konať aj prezentácia šarišského folklóru a ľudovej slovesnosti, ktorú pripravil Ján Lazorík z Krivian.
Interaktívnymi dramatizáciami slovenských ľudových rozprávok sa predstavia členovia Detského alternatívneho divadla. Okrem toho budú pre detských návštevníkov pripravené ďalšie atrakcie vrátane hier, súťaží a rozprávok. Program oboch dní bude prebiehať od 12. do 22. hodiny a vstup do areálu je bezplatný.
Napriek tomu, že akcia Na Šarišu vešelo je hlavným podujatím tohtoročnej letnej sezóny, programy budú pokračovať minimálne do konca augusta. Uskutočnia sa víkendy s motorkami a štvorkolkami, vystúpenie skupiny Free Voices a na záver prázdnin pripravujú organizátori Šarišskú noc a detské prekvapenie.
 

Vyberte región